Självborrande stag

Snabbt. Enkelt. Säkert. Lönsamt.

Minova SDA -
självborrande stag

Om du söker självborrande stag för topphammarborrning är Minova SDA (allmänt känt som MAI) ett utmärkt alternativ. Du får inte bara en lättanvänd produkt av hög kvalitet utan också dedikerad support. Geomeks grundidé innefattar även omfattande lagerhållning . Detta gör att du har möjlighet att ta hjälp av vår kunniga personal för att välja den utrustning som är optimal för just ditt projekt. Får du problem med borrningen, har vi ofta lösningen. Behöver du göra tilläggsbeställningar kan vi vanligen leverera detta omgående från vårt lager.

Varför välja Minova SDA?
  • Hög, jämn kvalitet med fullständig spårbarhet
  • Marknadens bästa bergkronor ger mindre problem och snabbare produktion
  • Skulderanslag mellan staglängderna ger effektivare borrning
  • Vår lagerhållning och tekniska support
  • Livslängd upp till 120 år
  • All nödvändig dokumentation tillgänglig, såsom EPD och tekniska godkännanden

Minova bakgrund

Geomeks samarbete med Minova startade 1999. Minova är idag en av våra tre huvudleverantörer inom grundläggning, varav Klemm och Mitsubishi är de andra. Att det blivit så beror på hög och jämn kvalitet hos Minovas produkter, ett mycket nära och fruktsamt samarbete för att få fram leveranser i tid, samt en borrkrona från Mitsubishi.

Minovafabriken ligger i Arnall, Polen. Minova har tillverkat SDA-stag i över 40 år. Man är idag en ledande tillverkare av självborrande stag i allt från vanligt svartstål till galvaniserade, epoxidoppade, avsedda för permanenta konstruktioner. Minovas stag mottog European Technical Approval 2013 och sedan 2019 är stagen dessutom godkända för 120 års livslängd enligt ”expert opinions”. Sedan 2021 finns dessutom en EPD att tillgå. Alla ”batchar” fabriken producerar dragtestas till brott och vi tillhandahåller testrapport på just din leverans, på förfrågan. Alla Minova-produkter är godkända enligt Byggvarubedömningen.

Då Geomek började sälja MAI-stag var systemet som helhet välfungerande, dock visade det sig snabbt att Minovas borrkronor, utformade för centraleuropeiska förhållanden inte alltid rådde på det skandinaviska berget. Vi tacklade problemet genom att låta Mitsubishi utveckla en stiftkrona till MAI-stagen. Den bergkrona Mitsubishi utvecklade blev en veritabel succé och är anledningen till att Minova SDA är det stagsystem, som är att föredra om det ska borras under tuffaste förhållandena.

Ladda ner tabell här

Minovas sortiment innefattar:

  • Dimensioner från 25 till 111mm
  • Tre olika godstjocklekar, L som i lätt, N som i normal och S som i stark
  • Två olika gängtyper, R, eller repgänga och T, eller trapetsgänga
  • Ytbehandlingar från obehandlat, via galvaniserat, till Twin coatat (galvaniserat och epoxibehandlat)
Mutter
Stålplatta
Skarvhylsa
Borrkronor
Stag
Ladda ner dokument

Osäker på vad du behöver?
Lugn, vi hjälper dig

”- MAI-stagen ger en bättre överföring av slagenergin ner till kronan, än alla andra självborrande stag. Det hörs dels på ljudet och dels märks det på sjunkningen. Till skillnad från andra typer av stag deformeras inte gängorna vid tuff borrning. Det finns de som har lika väl utformade bergkronor som Mitsubishi-kronorna till MAI, men dessa håller inte lika bra, de klarar max 8 meter i berg sen är de slut. MAI-kronorna går mycket längre”

Caleb Thomsen
Top Drill