Tysk ingenjörskonst anpassad till Skandinaviska förhållanden

Klemm Bohrtechnik GmbH är världsledande när det gäller utveckling och produktion av kompletta borrsystem. Företaget tillverkar det mesta på plats i Drolshagen – allt ifrån borrkronor och rör till borriggar av alla storlekar och modeller med rotatationsenheter och topphammare. Detta gör Klemm till en komplett leverantör av grundläggningsmaskiner.

Klemm är kända för sina robusta och innovativa konstruktioner och ligger i framkant när det gäller teknik och metodutveckling. En borrigg från Klemm en garant för driftsäkerhet och långsiktig kostnadseffektivitet, ännu vet ingen hur gammal en Klemmrigg kan bli.

Snabb support och god tillgång på reservdelar är något Klemm är kända för.

För Geomek är samarbetet med Klemm en stor del av fundamentet i vår verksamhet. Samarbetet går tillbaka till slutet av 90-talet, då vi knöt de första banden i kontakten med Klemm. Faktum är att Klemmriggarna inte skulle se ut som de gör idag om inte kontakten funnits. Detta samarbete har lett till en utveckling och konstant förfining av riggarna och resulterat i till exempel montering av kran, slangstegens utformning och  framtagandet av en universalsläde. 

Klemm, som sedan 1998 ingår i Bauer Group, distribuerar sina produkter via självständiga återförsäljare och agenter som har teknisk kunniga ingenjörer på fabriksanläggningen i Tyskland till sin hjälp.

Se hela Klemms produkt utbud här