Vingborrsystem

Kostnadseffektivt borrsystem för de flesta förhållanden

Vingsystem från Mitsubishi

Fördelen med ett vingsystem är att man endast lämnar en slagsko i botten på röret, vinsystemet har ingen borrande ring, det är vingarna som gör jobbet. En slagsko kostar bara en bråkdel av vad ett traditionellt ring-set gör, vingborrning är därmed ett prisvärt alternativ till ringborrning.

Mitsubishis vingsystemet, SMB-G är framtaget för borrning av RD-vägg men går även att borra pålar med. SMB-G har inget ringset utan endast en slagsko som svetsas på röret. Fronten på pilotkronan har vingar som fälls ut vid borrning och därmed rymmer både rör och lås. När önskat djup uppnås byts rotationsriktningen och vingarna fälls in så att piloten kan gå ur röret. Vingsystemet har visat sig vara förvånansvärt effektivt i både berg och block. Vingsystemet finns i dimensionerna Ø220-406 mm.

Geomek och Mitsubishi

Samarbetet går tillbaka till år 2004, då Geomek sökte en ny leverantör av borrutrustning. Via en italiensk kontakt fick vi tips om Mitsubishi. Vid det tillfället hade Mitsubishi ännu inte introducerats på den Skandinaviska marknaden. Idag är Mitsubishi väletablerade i Skandinavien och är en av Geomeks tre huvudleverantörer, vid sidan av Klemm och Minova.

Inledningsvis sålde vi Mitsubishis A-system, samt bergborrkronor. Tillsammans har vi utvecklat, MAI-kronan, L, T, Ving och Eco-systemen och vårt samarbete blir allt tätare.

Geomeks försäljning står för merparten av produktionen i Mitsubishis fabrik i Gifu, Japan. Mitsubishis inställning präglas av noggrannhet och mycket högt ställda kvalitetskrav. All produktion sker i Japan, i stort sätt alla leveranser sker via båt till Mitsubishis mellanlager i Holland, varifrån vi beställer våra varor.

Ladda ner dokument

Osäker på vad du behöver?
Lugn, vi hjälper dig