Tillbehör

Vi kan få fram det mesta kring sänkhammarborrning, som till exempel sänkborrör och adaptrar.

Tillbehör till topphammarborrning

Vi tillhandahåller alla upptänkliga tillbehör du kan behöva för din topphammarborrning.

Nackadaptrar

Nackadaptrar finns i flera utföranden till respektive hammare. Vi tillhandahåller normalt nackadaptrar till KLEMM:s hydrauliska topphammare, men kan efter önskemål även leverera till andra typer och märken. Nackadaptrarna som monteras i hammaren med splines, kan oftast fås med olika gängor till samma hammare. Därför är det viktigt att man vet vilken hammare man har och vad man ska borra för att vi ska kunna leverera rätt nackadapter. Ring oss, vi är vana vid att lotsa våra kunder till rätt nacke.

Spolhuvudsadaptrar

Vi lagerhåller ett stort antal spolhuvudsadaptrar för de vanligaste dimensionerna. Vi kan även ta fram speciallösningar om du så önskar. Spolhuvudsadaptern gängas direkt på nackadaptern och har en spolring trädd runt sig, för att leda vatten eller bruk ner till borrkronan vid borrning.

Vid OD-borrning monteras även en spolklocka under adaptern för att borrkaxet skall kunna spolas undan.Vi har fetter, smörjmedel, smörjapparater, slang, oljor med mera.
Är det något du saknar, kontakta oss så hjälper vi dig.

Borrstänger

För topphammarborrning levererar vi alla typer av stänger och stångadaptrar. Våra leverantörer är mycket flexibla och kan snabbt tillverka just det material du behöver.


Adaptrar och nycklar

Vi kan hjälpa till med adaptrar och övergångar av olika slag. Vår erfarenhet är att många kunder ibland behöver byta gängdimension mellan rotationen och borrsträngen, eller bara ha en slitbit för att spara rotationen från det värsta slitaget.

Till MAI-stag har vi därför tagit fram en egen lösning för att enkelt kunna byta från en dimension till en annan. Vi använder den vanliga spolhuvudsadaptern med OD 101,6 mm gänga och sätter bara på en kort adapter som övergång till de olika MAI-dimensionerna.

Vi har även alla typer av borrnycklar, topphammare och sänkhammare. Borrnycklar mäts genom att mäta öppningen i millimeter.

Övriga tillbehör

Vid viss typ av borrning, om det till exempel är höga krav på rakhet, kan man behöva utrusta borrsträngen med chuckstyrningar eller vingstyrningar, hör av dig så hjälper vi dig.
Vi har – eller kan få fram – alla typer av borrnycklar till sänkhammare, borrnycklar mäts genom att mäta öppningen i millimeter.

Hos oss kan du även beställa fetter, smörjmedel, smörjapparater, slangar och oljor.

Osäker på vad du behöver?
Lugn, vi hjälper dig