MAI - självborrande stag

När du beställer MAI-stag av oss väljer du inte bara en lättanvänd, pålitlig produkt av hög kvalitet. Geomeks grundidé innefattar omfattande lagerhållning och kunnig dedikerad support. Detta gör att du har möjlighet att ta hjälp av vår kunniga personal för att välja den utrustning som är optimal för just ditt projekt. Får du problem med borrningen, har vi ofta lösningen eller ser hjälper dig att hitta den. Behöver du göra tilläggsbeställningar kan vi oftast leverera detta omgående från vårt lager. 

Varför välja MAI-stag?

  • Hög, jämn kvalitet med fullständig spårbarhet, NTA och CE-märkning om du önskar
  • Marknadens bästa bergkronor ger mindre problem och snabbare produktion
  • Vår lagerhållning och tekniska support

Minova MAI

”- MAI-stagen ger en bättre överföring av slagenergin ner till kronan, än alla andra självborrande stag, man hör det på ljudet och märker det på sjunkningen. Andra typer av stag deformeras ofta i gängorna vid tuff borrning, det gör inte MAI. Det finns de som har lika väl utformade bergkronor som Mitdsubishi-kronorna till MAI, men de håller inte lika bra, de klarar max 8 meter i berg, sen är de slut. Mai-kronorna går mycket längre”

– Caleb ThomsenTop drill.

Minova bakgrund

Geomeks samarbete med Minova startade 1999, Minova är idag en av våra tre huvudleverantörer inom grundläggning, varav Klemm och Mitsubishi är de andra. Att det blivit så beror på hög och jämn kvalitet hos Minovas produkter, ett mycket nära och fruktsamt samarbete för att få fram leveranser i tid, samt en borrkrona från Mitsubishi.

Minova ligger i Feistritz an der Drau i Österrike, de har tillverkat SDA-stag i över 40 år . Minova är idag en ledande tillverkare av självborrande stag i allt från vanligt svartstål till galvaniserade, epoxidoppade, avsedda för permanenta konstruktioner. Minovas stag innehar Natioanal Technical Approval i Tyskland och sedan 2019 är stagen dessutom godkända för 120 års livslängd enligt ”expert opinions”. Alla ”batchar” fabriken producerar dragtestas till brott och vi tillhandahåller testrapport på just din leverans, på förfrågan. Minovas stag går att beställa CE-certifierade.

Då Geomek började sälja MAI-stag var systemet som helhet väl fungerande, dock visade det sig snabbt att Minovas borrkronor, utformade för centraleuropeiska förhållanden inte alltid rådde på det skandinaviska berget. Vi tacklade problemet genom att låta Mitsubishi utveckla en stiftkrona till MAI-stagen. Den bergkrona Mitsubishi utvecklade blev en veritabel succé och är anledningen till att MAI-stag är det stagsystem, som är att föredra om det ska borras under tuffaste förhållandena.